RoodPurper

Actueel

Nieuw: Vanzelfzwijgend

Medio mei 2024 is mijn nieuwe boek Vanzelfzwijgend verschenen. Download de preview hier. Het is onder meer te bestellen via deze link. 

19de leergang Doorbreken organisatiepatronen: open voor inschrijving

Deze editie start op 15 november 2024: de brochure vind je hier. De leergang bestaat uit zes workshops en er wordt gewerkt in een kleine groep.

Intervenieren in narratieven: 2-daagse workshop en terugkomdag

De volgende editie vindt plaats vanaf 29 november 2024. Download de brochure hier. 


Masterclass Doorbreken organisatiepatronen NSO-CNA

Op 21 november 2023 verzorgde ik deze masterclass. Meer weten? Klik hier

VU Postgraduate Executive Teamcoaching

Ook in 2024 ben ik als docent weer verbonden aan de Postgraduate opleiding Executive Teamcoaching van de VU. Mijn onderwerp is het systeempsychodynamische perspectief. De brochure vind je hier.

 3de druk van het boek Doorbreken organisatiepatronen is verschenen

Download de preview hier.

 Luisteren naar podcasts?

Vanaf najaar 2022 - voorjaar 2023 serie 3. Aflevering # 2 Emoties deel 1 Vanzelfsprekendheden over emoties betwijfelen. Aflevering # 6 Emoties deel 2 Hoe doen jullie hier eigenlijk woede? 

Vanaf najaar 2021 serie 2. Aflevering 2# over Reflecteren. Aflevering 5# over Diagnose. Aflevering 7 # over Verhalen achter emoties. Aflevering 9 # over discours. Aflevering 12# over Waarachtigheid. 

Vanaf april 2021 serie 1.  Aflevering 1 # over leren en ontwikkelen. Aflevering 2 # over emoties en ratio. Aflevering 7 # over circulariteit.  Aflevering 8 # over zelforganisatie en zelfsturing deel 1. Aflevering 9 # over zelforganisatie en zelfsturing deel 2.

Luister de podcasts hier.

Blogs lezen?

Onder andere over Wegkijken, Parallelprocessen, Stuiteren van emoties, Moetens durven te betwijfelen, Over bubbels gesproken, Zelf een holding maken en nog vele andere onderwerpen.

Lees de blogs hier.

 

Recente publicaties en workshops

Artikel: Jezelf gidsen in patronen, emoties en onderstroom

Over reverie en containment. In: M&O (tijdschrift voor Management & Organisatie), nummer 1 - 2021.

Artikel: De manager als holding. Over Winnicott en Bion.

In: M&O (tijdschrift voor Management & Organisatie) speciale editie Tijdloze Helden, nummer 5/6 - 2020. 

 Tijdloze Helden: Themanummer M&O 2020 nr 5-6

De Ambachtsschool voor organiseren en veranderen organiseerde op vrijdag 6 maart 2020 Het Tijdloze-Heldenfestival. Odette Moeskops verzorgde de workshop "Hanteerbare uitdagingen" over W. Bion en D.W. Winnicott. Wie naar het festival kwam, kon uit 14 workshops kiezen, er gedurende de dag drie volgen: bovendien was er een verassingsworkshop over een held die iedereen kent. Nog even nalezen? Meer informatie op www.tijdlozehelden.nl en nu ook in M&O (tijdschrift voor Management en Organisatie) nr. 5-6 2020, een themanummer dat geheel is gewijd aan onze Tijdloze Helden. Lees hier de inleiding en uitleiding

Onderstroom en bovenstroom

Voor de organisatieadviseurs van de Amsterdamse School verzorgde Odette Moeskops de professionaliseringsbijeenkomst "Navigeren in de onderstroom".

Wat doet het je doen?

In het Sioo Systeemfestival verzorgde Odette Moeskops een workshop om kennis te maken met het narratieve systeemperspectief getiteld "Wat doet het je doen". 

Nieuw artikel: 'Onweerstaanbare objecten, narratieven en bruggenbouwers'.

Verschenen in het nieuwe boek van systeemdenkers "Meer dan de som der delen", onder redactie van Leike van Oss en Brechtje Kessener. De preview van het boek lees je hier. Mijn bijdrage "Onweerstaanbare objecten, narratieven en bruggenbouwers" lees je hier

Nieuw artikel: 'Verschil maken in kwesties die er toe doen'

Mijn onderzoek naar tegenspraak in de top is gepubliceerd in Goed bestuur en toezicht, nummer 1 - 2019. Het artikel "Verschil maken in kwesties die er toe doen" download je hier.

Opgericht begin 2018: De Ambachtschool voor organiseren en veranderen

14 organisatieprofessionals met ieder een eigen handtekening in het vak en een eigen opleidingsaanbod, hebben de handen ineengeslagen en de Ambachtsschool voor organiseren en veranderen opgericht: www.deambachtsschool.org. Bij ons kun je leren in de diepte. Ik ben zeer verheugd met ons inititatief. 

2de druk Doorbreken organisatiepatronen

Begin 2017 is de 2de druk van het boek Doorbreken van organisatiepatronen verschenen: hier vind je de preview. Via de tab 'boek' lees je recensies en kun je het boek bestellen. 

Nieuw artikel in M&O: Jongleren met identificatie

In december 2016 verscheen in M&O (Management en Organisatie) een nieuw artikel "Jongleren met identificatie" - Over meervoudige partijdigheid. Je kunt het artikel ook downloaden via de tab 'publicaties'. Voor voormalige deelnemers aan de leergang Doorbreken organisatiepatronen werden begin 2017 over 'meervoudige partijdigheid' leerbijeenkomsten georganiseerd. Ook op de OOA congressen van 2017 en 2018 was Odette Moeskops met dit onderwerp present: zij verzorgde hier een workshop. 

Verschenen in M&O: recensie Doorbreken organisatiepatronen

In november 2016 verscheen in M&O (Management en Organisatie) een recensie van het boek Doorbreken organisatiepatronen door M. de Man: een interessante vergelijking met het werk van Arend Ardon. Via de tab 'boek" kun je de recensie lezen.

 

 

Hoewel de informatie op deze site zo nauwkeurig en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen en/of onjuistheden in informatie op deze site te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze site kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend. 


De inhoud van deze site is beschermd door auteursrecht. Elke vorm van duplicatie is verboden.