RoodPurper

Actueel

 

Nieuwe blog: Wat neem je mee?

15de leergang Doorbreken organisatiepatronen: open voor inschrijving

Deze editie start in oktober 2020: de brochure vind je hierDeze editie is 'live'.

Aanvullende informatie over de on-line editie vind je hier: zo gaan we werken, mocht de 'live' editie niet van start kunnen gaan.

Intervenieren in narratieven: 2-daagse workshop

De volgende editie vind plaats op 27 november 2020 en 18 december 2020. Download de brochure hier.

Nieuwe blog: Een gebbetje moet kunnen. Download hier

Tijdloze Helden

De Ambachtsschool voor organiseren en veranderen organiseert op vrijdag 6 maart 2020 Het Tijdloze-Heldenfestival. Odette Moeskops verzorgt de workshop "Hanteerbare uitdagingen" over W. Bion en D.W. Winnicott. Als je naar het festival komt, kun je uit 14 workshops kiezen, er gedurende de dag drie volgen: bovendien is er een verassingsworkshop over een held die iedereen kent. Meer informatie op www.tijdlozehelden.nlInmiddels is de inschrijving gesloten.

Onderstroom en bovenstroom

Voor de organisatieadviseurs van de Amsterdamse School verzorgde Odette Moeskops de professionaliseringsbijeenkomst "Navigeren in de onderstroom".

Wat doet het je doen?

In het Sioo Systeemfestival verzorgde Odette Moeskops een workshop om kennis te maken met het narratieve systeemperspectief getiteld "Wat doet het je doen". 

Nieuw artikel: 'Onweerstaanbare objecten, narratieven en bruggenbouwers'.

Verschenen in het nieuwe boek van systeemdenkers "Meer dan de som der delen", onder redactie van Leike van Oss en Brechtje Kessener. De preview van het boek lees je hier. Mijn bijdrage "Onweerstaanbare objecten, narratieven en bruggenbouwers" lees je hier

Nieuw artikel: 'Verschil maken in kwesties die er toe doen'

Mijn onderzoek naar tegenspraak in de top is gepubliceerd in Goed bestuur en toezicht, nummer 1 - 2019. Het artikel "Verschil maken in kwesties die er toe doen" download je hier.

Blogs:

- Een emotie die aan het denken zet

- Over rêverie. Stuiteren van emoties

- Moetens durven te betwijfelen

Verschil maken in kwesties die er toe doen

Onweerstaanbare objecten

Opgericht begin 2018: De Ambachtschool voor organiseren en veranderen

12 organisatieprofessionals met ieder een eigen handtekening in het vak en een eigen opleidingsaanbod, hebben de handen ineengeslagen en de Ambachtsschool voor organiseren en veranderen opgericht. www.deambachtsschool.org. Bij ons kun je leren in de diepte. Ik ben zeer verheugd met ons inititatief. 

2de druk Doorbreken organisatiepatronen

Begin 2017 is de 2de druk van het boek Doorbreken van organisatiepatronen verschenen: hier vind je de preview. Via de tab 'boek' lees je recensies en kun je het boek bestellen. 

Nieuw artikel in M&O: Jongleren met identificatie

In december 2016 verscheen in M&O (Management en Organisatie) een nieuw artikel "Jongleren met identificatie" - Over meervoudige partijdigheid. Je kunt het artikel ook downloaden via de tab 'publicaties'. Voor voormalige deelnemers aan de leergang Doorbreken organisatiepatronen werden begin 2017 over 'meervoudige partijdigheid' leerbijeenkomsten georganiseerd. Ook op de OOA congressen van 2017 en 2018 was Odette Moeskops met dit onderwerp present: zij verzorgde hier een workshop. 

Verschenen in M&O: recensie Doorbreken organisatiepatronen

In november 2016 verscheen in M&O (Management en Organisatie) een recensie van het boek Doorbreken organisatiepatronen door M. de Man: een interessante vergelijking met het werk van Arend Ardon. Via de tab 'boek" kun je de recensie lezen.

 

 

Hoewel de informatie op deze site zo nauwkeurig en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen en/of onjuistheden in informatie op deze site te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze site kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend. 


De inhoud van deze site is beschermd door auteursrecht. Elke vorm van duplicatie is verboden.